Företagslån för restaurang

Vilket är det bästa företagslånet för en restaurang?

I restaurangbranschen händer saker snabbt. Plötsliga utgifter som blir svåra att finansiera kan underlättas med hjälp av ett företagslån för restaurang. Vilket som är det bästa företagslånet för dig beror på vilken form ditt bolag har, om du har en borgenär eller inte och hur din övriga ekonomi ser ut. Det beror också på ränta, återbetalningsplaner med mera. Det bästa du kan göra innan du ansöker om ditt företagslån är att jämföra de olika långivarna och se vilken som är mest fördelaktig för dig och ditt företag.

I denna text går vi igenom vad du kan använda ditt företagslån till, vad du ska tänka på när du tar ett företagslån och vad det egentligen är långivarna tittar på innan de beviljar ett lån. Förhoppningsvis känner du dig lite klokare och har ett par bra tips att luta dig emot när du läst klart! 

Varför ska man ta ett företagslån till sin restaurang?

I ett restaurangkök finns ofta stora maskiner som kostar en del att såväl köpa in som att reparera. Det är allt från storkök till diskmaskiner och stora kylskåp. Restaurangen är beroende av att allt fungerar så skulle till exempel frysen gå sönder blir det svårt att hålla öppet för sina gäster. Det kan också vara så att man snabbt behöver ta in extra personal till en större tillställning eller exempelvis sommarsäsongen. Även om man budgeterat för oförutsedda händelser kan det ibland bli för mycket och då kan det vara befogat att ansöka om ett företagslån till restaurang. 

Vad kan jag använda mitt företagslån för restaurang till?

Ett företagslån för en restaurang kan användas till att exempelvis investera i nya maskiner och redskap eller anställa personal. Det kan också användas till renovering av lokaler, marknadsföring eller att ta fram en ny tjänst eller produkt. Så länge syftet med företagslånet är att det ska användas till något som gynnar företaget så kan du ansöka om ett företagslån.

Vad tittar långivaren efter? 

Vad långivaren tittar efter beror på var du ansöker om ett företagslån till din restaurang. En del långivare har som krav att företaget ska vara ett aktiebolag medan andra kan bevilja ett lån ändå. Vilken information du behöver lämna varierar också beroende på var du lämnar in din ansökan och på vilken typ av bolag du driver. Det som långivarna brukar titta på är hur länge företaget varit aktivt, hur ekonomin ser ut, vad pengarna ska användas till och om det finns en återbetalningsplan. Många långivare vill också att man har en borgenär som kan gå in och betala tillbaka lånet om företaget själv inte skulle kunna göra det. Är det ett större företagslån kan det ibland krävas att mer än en person går in som borgenär.

Företagslån till restaurang? Tänk på det här!

  1. Ett företagslån är ett tillfälligt komplement

Många företag ansöker om företagslån och det är inget konstigt så länge du vet att du kommer kunna betala tillbaka det. Ett företagslån är ett bra sätt att snabbt få in de pengar du behöver för att investera i någonting som i längden resulterar i vinst men det är viktigt att komma ihåg att lånet bara är ett tillfälligt komplement till övrig finansiering i verksamheten. 

  1. Ha en plan för din återbetalning

Det behöver inte vara svårt och krångligt att ansöka om ett företagslån idag. När du tar ett företagslån vet du redan vad du ska använda lånet till och vad det kommer att generera för dig. Skriv ned detta och skapa en återbetalningsplan. Det underlättar både för att få företagslånet beviljat och för att veta hur mycket du behöver avsätta för återbetalning varje månad. 

  1. Investera smart

När du ansöker om ett företagslån gör du det för att investera i någonting. Oavsett om det är i personal, nya maskiner, marknadsföring eller något annat så är det bra att på förhand räkna ut vad du kommer att tjäna på din investering. Genom att investera företagslånet i smarta saker ser du till att få ut så mycket som möjligt av ditt lån.

Vi använder cookies för att funktioner på creddo.se ska fungera och för att förbättra din upplevelse. Läs mer i vår cookiepolicy